LA4 – Quest 0: Krachten

avatarrob

QUEST 0

Kwaliteit: Samenwerken

De kracht die ik in zou kunnen brengen in mijn leerteam is mijn netwerk. Als leraar ben ik heel actief in verschillende netwerken. Dat zijn locale netwerken, zoals bijvoorbeeld van vakdocenten natuurkunde (stichting OMO) of schoolprakticumdocenten (AOST). Maar ook landelijke netwerken zoals platform maker education.

Network quantified
Daarnaast netwerk ik graag online
Twitter: @RPvanBakel – tweets: 9690 – following: 691 – followers: 809 – listed: 32x
LinkedIN: Rob van Bakel – connecties: 247 – groepen: 18
Google+: Rob van Bakel – volgers: 44 – communities: 11

Maar ook:
Facebookgroepen: Video-docenten & Actief leren – zonder cijfers
Instagram (voor onderwijs): Meneer van Bakel

Dit netwerk heeft er binnen de MLI al voor gezorgd dat ik van veel experts feedback gekregen heb – online maar ook offline, zoals Pedro de Bruyckere die tijdens LA2 naar onze pitches gekomen was. De netwerkkaart zal ik maar 2x spelen, maar dat betekent niet dat ik veel vaker mijn netwerk in ga zetten voor feedback.

Kwaliteit: Creativiteit

design thinking Voordat ik aan de MLI begon was al duidelijk dat de rol van ondernemende ontwikkelaar mijn sterkste rol is. Ik vind Stanfords Design Thinking een fijne ontwerpmethode. Mijn ICT-geletterdheid en voorkennis over gamification werken als katalysator voor de creativiteit die ik in mijn leerteam in kan brengen.

Kwaliteit: ICT-geletterdheid

Een kwaliteit die ik echt in mijn leerteam kan brengen is mijn kennis van Edmodo en terugkijkend op de challenge-day van vorig jaar denk ik dat mijn kennis over video-productie in kan zetten voor ons eindresultaat.

Kwaliteit: LA4 inhouden

Het onderwijs concept gamification ken ik goed. Ik gebruik gamification in mijn lessen sinds ik in 2010 een keynote van Willem-Jan Renger gezien heb. Hierna heb ik nog een aantal keer een workshop vanuit de HKU gevolgd. Soms klein (voorbeeld1) – soms groot (voorbeeld2)

Daarnaast heb ik (net als Erik) zelf flink gegamed: 1999 speelde in een shooter (Unreal Tournament) en mijn clan speelde in de Nederlandse top voor Capture the flag. Daarnaast heb ik heel lang fanatiek World of Warcraft gespeeld, met als hoogtepunt: bij de eerste 20 van Europa bij de eerste hardmode raid Sarth3D.

Persoonlijke doelstelling

Mijn kennis en expertise meenemen zodat ik deze periode maximale XP ga halen. Ik wil eindigen in de top 5 ;-)

| Leraar & lerarenopleider natuurkunde | Trainer toetsrevolutie |