EdcampNL 2015

EdcampNL

EdcampNL 2015

Het is alweer twee jaar geleden dat ik deze blog schreef. Ik sloot af met dat ik de volgende keer zeker weer ging. Dat was vandaag.

Wat was hot op edcamp 2015?

Scratch. Er waren wel drie workshops over Scratch en achteraf heb ik aan een klein groepje laten zien hoe je een Arduino kan besturen met Scratch.

Conclusies van edcamp 2015

Conclusie 1: Ik heb in de afgelopen twee jaar heel veel geleerd.
Conclusie 2: Ik heb in de afgelopen twee jaar heel veel mensen leren kennen.
Conclusie 3: Visie zit bij ons op school in het hart.

Op deze editie waren er iets minder mensen dan in 2013 en ik kende ze bijna allemaal (via twitter). Feest der herkenning, leuk om mensen in het echt te ontmoeten. Is het toeval dat het altijd dezelfde mensen zijn die naar onderwijsevenementen gaan?

De eerste edcamp was ik echt weggeblazen, al die nieuwe contacten en nieuwe ideeën. Nu heb ik wel nieuwe ideeën, maar de concepten waren niet nieuw, persoonlijk was dit verdieping.

Wat neem ik mee van edcamp 2015?

Een standaard gamification vorm waarbij je zelf opdrachten kunt omschrijven: Ticket to Ride
Een idee waarbij vraag of doel los gekoppeld worden van de opdrachten, leerlingen moeten zelf de link leggen voordat ze door kunnen.
Een aantal ideeën die mij kunnen versterken in een rol als informeel leider op school. Bijvoorbeeld hoe ik collega’s kan steunen.
De visie van mijn school zit in het hart, enigszins in het hoofd, maar hoe voeren wij deze gedachte uit in ons onderwijs? Hier kan ik met mijn schoolleiding over praten.

Terugblik op 2013

Pauline Maas verzet superwerk. Op de school van mijn kinderen wordt inderdaad met codekinderen gewerkt.

Vooruit blik

Ik ga de volgende keer zeker weer en raad alle docenten aan om dit te gaan doen!! Ik wens mezelf toe dat ik de volgende keer 50 onbekende enthousiaste docenten mag ontmoeten.

| Leraar & lerarenopleider natuurkunde | Trainer toetsrevolutie |

1 Comments

  1. Ilse

    Al is het niet mijn vakgebied, ik heb met plezier zitten kijken naar het enthousiasme van dat kleine groepje. :)

Comments are closed.