Whatsappgroep met de klas

Nee, ik wil niet in de Whatsgroep…

Aan het begin van het jaar vroeg mijn mentorklas (4 vmbo-TL) of ik een groep aan wilde maken voor de klas.

Ik heb uitgelegd waarom ik niet in die groep wil, laat staan beheerder zijn. Ik heb mijn vertrouwen uitgesproken naar deze 14-, 15-, 16-jarige dat zij dit zelf kunnen. Leerlingen hebben de vrijheid te kiezen of ze in deze whatsapp groep willen of niet. Ik ga dat niet modereren. Stel dat leerlingen iets willen delen wat niet voor mij bedoeld is, zou er een schaduwgroep gemaakt kunnen worden.

In plaats van deze schijnveiligheid vast te houden heb ik mijn leerlingen het vertrouwen en de verantwoordelijkheid gegeven voor deze groep.

Vandaag kreeg ik de bevestiging dat mijn leerlingen dit vertrouwen meer dan waard zijn. Deze whatsappgroep zorgt ervoor dat er veel meer samengewerkt wordt voor huiswerk en praktische opdrachten.

Ik ben super trots
Ook al zullen er best wat dingen gedeeld zijn waar ik geen weet van heb.

| Leraar & lerarenopleider natuurkunde | Trainer toetsrevolutie |

1 Comments

  1. Henry Vorselman

    Las je bericht op Twitter. Goed dat je ze de verantwoordelijkheid geeft! Je zult zien dat als er leerlingen zijn die zo’n groep ‘misbruiken’ ze elkaar wel corrigeren. Het zijn net mensen, die leerlingen.

Comments are closed.