View-master 2.0

View-master 2.0

Dit idee heb ik gezien op Mini Maker Faire Eindhoven. Dit idee is van Stef Verberk. Hij heeft een view-master gehacked zodat je er een iPhone 5(s) in kan doen. Scan een QR code op een view-master reel en je komt bij een van zijn video’s.
Ik ben super enthousiast over dit idee, maar sommige video’s kwam het stereoscope beeld niet echt over en bij sommige video’s was de beeld verhouding te smal.

WIP

Toen ik zelf een oude (imitatie) view-master gevonden had, heb ik deze uit elkaar gehaald.
view-master 2.0
Ik heb een aantal video’s gemaakt waarin ik getest heb hoe het 3D resultaat van stereoscope video’s het beste was. Nu heb ik in After Effects een template gemaakt waar ik snel 3D footage in kan laden met het beste resultaat.


Heb je een view-master open gemaakt? Bekijk deze footage met een iPhone 5(s).

Wat ik nog wil doen

Ik wil voor mijn view-master iets moois maken zodat de iPhone altijd op de juiste plek zit.

O ja, mijn vrouw vindt het ook super vet. En voor mijn vrouw: Bedankt dat ik je iPhone een avondje mocht lenen :-)

| Leraar & lerarenopleider natuurkunde | Trainer toetsrevolutie |

2 Comments

Comments are closed.