Oproep examinatoren NaSk1 vmbo-GL/TL

Wie wil er met ons samenwerken in een overlegdocument (Google Doc)?
Dien hier een verzoek in voor deelname.


Kleinere scholen hebben vaak maar één examenklas natuurkunde. Hierdoor maar één examinator natuurkunde. Zo ben ik op mijn school de enige examinator NaSk1 (natuurkunde). Waar de grotere secties zoals Nederlands en wiskunde kunnen overleggen hebben natuurkundedocenten deze luxe niet altijd. Als het antwoord van de leerling afwijkt van het antwoordmodel is niet altijd duidelijk hoeveel punten de leerling dan wel verdient, vooral wanneer leerlingen een andere strategie gebruiken die wel klopt maar hierbinnen ergens een fout maken. De NVON organiseert bijeenkomsten om hier met collega’s over te kunnen spreken.

Google Docs overlegdocumentVorig jaar hebben we met zes natuurkundedocenten samengewerkt in een Google Doc waarin we opmerkingen plaatsten en vragen konden stellen. Voordeel hier aan is dat we tijdens het nakijken op ieder moment konden overleggen (ook voor en na de NVON-bijeenkomst… sterker nog ik ben niet naar die bijeenkomst geweest: niet nodig). Er was weinig onduidelijkheid bij het nakijken, in de tweede correctie bleek dat wij allemaal heel zorgvuldig hadden nagekeken. De winst zat er vooral in dat één van de zes collega’s werk als tweede correctie had waarbij ze het niet waren over de manier van beoordelen. Dit document is hierdoor juist in de tweede correctie veel gebruikt. Dit overleg heeft één van ons heel erg gesterkt in het overleg met de betreffende eerste corrector.

| Leraar natuurkunde | vmbo-TL | 2College Jozefmavo |

5 Comments

 1. Baltus van Laatum

  Ik doe graag mee met het document.
  Op het Spinozalyceum zijn 10 examenkandidaten nask1.

  Groet,
  Baltus van Laatum

 2. Nico van Putten

  Hallo Rob,
  Ik kreeg je tweet doorgestuurd van mijn collega Wilbert Huls. We zijn beiden werkzaam op het Agnietencollege in Wezep. Ik herken me zeker in het door jou geschetste ‘probleem’ en wil dus graag meedoen.

  Met vriendelijke groeten,
  Nico van Putten

  1. Rob van Bakel

   Hoi Nico,
   Ik heb je toegevoegd, het bestand kan je nu terug vinden bij gedeelde bestanden. Super dat je meedoet, donderdag gaat het los!!
   Rob

 3. Angela Vrugt

  Als jullie dit volgend jaar ook weer gaan doen, doe ik graag mee. Ik heb dit jaar veel getwijfeld bij het nakijken, het was voor mij ook nog eens de eerste keer. Helaas kwam ik dit vandaag pas tegen. Ik ben werkzaam op het CSG Calvijn locatie Maarten Luther. Dit jaar had ik 24 examenkandidaten.

  Groeten Angela Vrugt

Comments are closed.