Geslaagt

Op dit moment heb ik 4365 berichten getweet. Ik durf te wedden dat in tenminste 1 op de 50 tweets wel een taalfoutje geslopen is.

Gisteren hebben 105.000 vmbo-kandidaten te horen gekregen of ze geslaagd zijn. Vandaag is de beurt aan havo en vwo.
Veel van deze leerlingen hebben op twitter enthousiast gedeeld dat ze geslaagd zijn. Een heel klein percentage maakt de spelfout: “Geslaagt”
Misschien doordat ze dyslexie hebben en het woordbeeld niet goed kennen. Waarschijnlijk doordat ze veel te enthousiast dit willen delen.

Gelukkig zitten er deze twee dagen mensen op twitter klaar die het nodig vinden (weinig eigenwaarde?) om de hashtag #geslaagt te volgen en hierover te twitteren. De reacties van deze mensen en de retweets overtreffen by far het aantal keer dat deze spelfout gemaakt wordt.

Onder mijn leerlingen heb ik alleen nog maar “geslaagd” gezien. Net als de rest van de vmbo leerlingen in Nederland. Het is een verwaarloosbaar percentage die een spelfout maakt, maar blijkbaar nieuwswaardig:

Bizar dat deze hetze overgenomen wordt door nieuws.nl:

Dit komt ieder jaar terug, vorig jaar hoorden we gelukkig al een tegengeluid van Meester Bart

Ik sluit af door alle kandidaten die na het 1e termijn als geslaagd zijn enthousiast te feliciteren.

GEFELICITEERT ;-)

| Leraar natuurkunde | vmbo-TL | 2College Jozefmavo |

1 Comments

  1. Wilbert

    Helemaal waar… De retweets zorgen voor de trend. Niet die paar gemaakte fouten zelf.

    Ook zo’n dingetje dat bijna ieder jaar terug komt: de lacherige reacties over het niveau van het examen Wiskunde BB. Dan wordt de makkelijkste vraag – het inkomertje – eruit gepakt en geroepen dat het niveau van het onderwijs zo achteruit holt. Terwijl ze eigenlijk bedoelen dat hun eigen kennis van het onderwijs (en de bijbehorende niveaus) niet op orde is.

Comments are closed.