Like button

met een particle photon en IFTTT tweetjes posten op de open avond

Deze week hield 2College Jozefmavo open avond waar wij aan groep 7/8 leerlingen lieten zien hoe onze school eruit ziet. Op donderdagmiddag kunnen leerlingen met elektronica en computers werken, dus diet verdiende ook een plaatsje op de open avond:

Hier staan mijn collega en ik bij onze Photon. De photon was zo geprogrammeerd er bij gehouden werd hoe vaak er op gedrukt is en iedere 10x wordt er een tweet gepost (wat leidde tot een twitterspam).

Open avond 2016 #Jozefmavo

Een foto die is geplaatst door Meneer van Bakel (@mrvanbakel) op

Hoe werkt het?

Dit kun je makkelijk namaken voor een open dag of ander evenement, hieronder staat wat je nodig hebt. Op de foto is de Photon door het papier op een breadboard geprikt en zo verbonden met een drukknop. Het programma wat op de photon draait publiceert een event en IFTTT zet dat om naar een tweet. Dit is het IFTTT-recipe (in het Engels):

IFTTT Recipe: Tweet how many times a button is pushed connects particle to twitter

Op de photon gebruik je de on board LED (D7) voor feedback: als het programma draait is de LED aan, op het moment dat de knop in gedrukt wordt gaat de LED uit.
In het programma worden eerst gedefineerd om de hoeveel keer drukken er een tweet verstuurd wordt (frequency). Het programma draait continue, er zit aan het eind wel een pauze van 0,05 seconde. Het programma bekijkt de status van de knop en als de knop is ingedrukt wordt de teller met 1 opgehoogd en is het LEDje 0,4 seconde uit. Daarbinnen wordt ook gekeken of het aantal deelbaar is door de frequentie en als dat zo is, wordt er een event gepubliceerd.

Veel plezier met jullie twitterspam knop!!

| Leraar natuurkunde | vmbo-TL | 2College Jozefmavo |

0 Comments

  1. Pingback: Particle Photon | Meneer van Bakel