Masterclass Het Gouden Oog

Masterclass Het Gouden Oog

Het Gouden Oog“Het Gouden Oog” is de Onderwijs Mediaprijs van de NTR, voor de beste les video.

Ik was één van de vier genomineerden. Het Gouden Oog 2013 is gewonnen door Roeland Hiele (meer dan 300 wiskundevideo’s), maar alle vier de genomineerden wonnen een 3-daagse masterclass video maken bij de NTR.

21 februari was het zo ver. Geïnspireerd door een tutorial van Video Copilot wilde ik een video maken over de stopafstand.

Op vrijdag heb ik samen met Ronnie de regisseur een script en draaiboek geschreven. Ronnie had wat locaties gescout waar we rustig konden rijden en ik had al veel van het idee al in mijn hoofd. Op zaterdag gingen we op pad met een regisseur, cameraman en mijn vrouw als crew.

Het was super fijn om een regisseur bij te hebben om het overzicht te bewaren. Ronnie had veel ervaring en wist me op kleine dingetjes te wijzen waardoor we veel tijdswinst hadden. Een dedicated cameraman was helemaal fijn, dat is echt iets anders wanneer ik thuis heen en weer aan het lopen ben om de camera te verzetten en scherp te stellen. Wat werkte dat snel. We hebben gigantisch veel shots kunnen filmen en dat monteert lekker fijn. In mijn eentje had ik nooit de tijd gehad om uit zo veel verschillende hoeken te filmen.

Op zondag heeft Hidde de editor voor ons de video gemonteerd. Ronnie en ik hadden in ons hoofd (en op papier) wat we wilde en Hidde vertaalde dat razend snel naar een gemonteerde video. Ik heb best wat edit ervaring, maar een professionele editor als Hidde werkt letterlijk 5x zo snel als ik #OMG.

Al met al was het een indrukwekkend weekend. Ik heb gewerkt met mensen die aan een half woord genoeg hadden.

Het resultaat

Het resultaat mag er wezen. Het is een introductievideo over stopafstand. Om de serie compleet te maken heb ik thuis de instructievideo’s voor reactie afstand en remweg op genomen.

Stopafstand

Reactieafstand + remweg

| Leraar & lerarenopleider natuurkunde | Trainer toetsrevolutie |