FiLMiC Pro trucs

FiLMiC Pro

FiLMiC Pro trucs

Voor docenten

Een goede video heeft een goede achtergrond. Dit kan een boekenkast of vitrinekast in school zijn. Zeker wanneer deze achtergrond onscherp is kan het een heel interessant beeld geven. Het is belangrijk dat de achtergrond rustig is. Als je tekst en plaatjes wilt gebruiken kan dit onleesbaar worden op een drukke achtergrond.
Ik heb een rustige schutting of heg gebruikt als achtergrond, maar wat ik vaak gebruik is een helemaal witte achtergrond.

De truc: Witte Achtergrond

Het vast zetten van witbalans doen we altijd. Het vast zetten van de belichting (exposure) kunnen we als trucje gebruiken.

De truc: Achtergrond vervangen

Heb je geen geschikte achtergrond, of wil je een speciale ‘locatie’ en heb je een groen of blauw doek? (Mijn doek was €2,- per meter) Met FiLMiC Pro kun je een groene of blauwe achtergrond vervangen met een statisch* plaatje.
Ga in de instellingen naar ChromaKey.

*FiLMiC Pro vervangt de achtergrond live, daarom is het een ‘statisch’ plaatje. Als je achteraf op de computer met software greenscreen zou vervangen kun je video als achtergrond gebruiken.


De andere instellingen zoals Uncompressed Audio of Bitrate aanpassen zijn optioneel. Heb je hier vragen over? Ga naar mijn twitter: @RPvanBakel
Productie-tips Flipping the Classroom (4:40) is een oud filmpje wat ik voor een groep flippende docenten heb gemaakt, hier staan meer tips in.

| Leraar & lerarenopleider natuurkunde | Trainer toetsrevolutie |