Waarom ik van edmodo hou

Waarom ik van edmodo hou

Edmodo is niet alleen gebruiksvriendelijk en makkelijk, het is ook nog gratis.

Ik gebruik edmodo al een tijdje om mijn lessen te flippen. Sinds dit jaar gebruik ik edmodo voor alles waar ik eerst de Elektronische LeerOmgeving N@Tschool! voor gebruikte.

Gistermiddag heb ik voor het eerst small groups aangemaakt, waarmee leerlingen werken aan hun sectorwerkstuk. Ik heb deze groepen klaar gezet voor aanstaande vrijdag. In de folder staat de reader en de lege opzet voor hun documentatiemap (google document).

Die avond werd deze docent zo gelukkig: leerlingen waren al begonnen met overleggen over hun onderwerp; 3 dagen voordat ik de leerlingen de opdracht geef.
small groups

#Engagement #BlendedLearning #GoodPracticeZou dit met N@Tschool! ook gebeurd zijn?
Nee! Leerlingen moeten zelf opzoek naar hun studieroutes en projecten die onoverzichtelijk verstopt zijn. Ze hebben geen app op hun telefoon. Ze krijgen geen meldingen als ze ergens toegevoegd worden.
Het klaar zetten van projecten, met werkruimte en forum, de leerlingen uitnodigen is veel werk. Bij edmodo is dit slechts enkele klikken. Leerlingen moeten door hun docent gewezen worden op de nieuwe groepen en leren waar de werkruimte en het forum is.Waarom hou ik van edmodo?

Erno Mijland verwoordt dit in Smihopedia perfect:

“Belangrijk om te beseffen is hoe meer functionaliteiten de toepassing biedt, hoe langer de leercurve is.”

“… elektronische leeromgevingen die pretenderen een totaaloplossing te bieden voor alle processen op school verkeerd of te weinig gebruikt worden omdat grote groepen gebruikers ze als te moeilijk ervaren. Andersom gezegd: eenvoud en gebruiksgemak dragen bij aan succesvolle implementatie van digitale media in onderwijs.”

| Leraar & lerarenopleider natuurkunde | Trainer toetsrevolutie |