1000 abonnees

Een mijlpaal!!! Dus, tijd om terug te blikken.

Eerste video

Ik weet nog dat ik in begin december 2012 in het onderwijsblad van AOb las over docenten die video’s inzetten als voorbereiding voor hun les. Dat vond ik leuk en ik had al ervaring met het maken van videos. Ik weet nog dat ik mijn eerste video maakte, ik was er erg lang mee bezig geweest. Voorbereiding voor Flipping the Classroom kost erg veel tijd, zelfs als ik deze video 10 jaar in zou zetten zou het meer zijn dan de totale voorbereidingstijd voor die lessen. Na de eerste les had ik 15 views bij de video (foei niet alle leerlingen hadden deze video bekeken). Nu heeft deze video bijna 9000 views, dat maakt het de voorbereiding toch wel waard.

Als ik nu terug kijk naar die eerste video, zie ik zo veel fouten: te lang, slecht geluid, slecht productie.

Openbaar

De eerste drie video’s die ik gemaakt heb, waren verborgen. Ik gaf mijn leerlingen de directe link. Eigenlijk wilde ik de video’s openbaar delen met creative commons, zodat andere docenten ze ook kunnen gebruiken (voor hergebruik, als inspiratie of in de les). Het moment dat ik mijn video’s openbaar maakte voelde spannend en heel kwetsbaar. Wie weet zouden er allemaal trollen negatief reageren op mijn video’s, of geven docenten die kritiek zouden leveren op mijn didactiek.

Waar sta ik nu

Ik ben blij dat ik besloten heb om mijn video’s openbaar te delen; ik had nooit verwacht dat er 1000 mensen zich abonneren op mijn kanaal of dat mijn 50 openbare video’s in totaal meer dan 140.000x bekeken zouden worden. Het heeft mij in contact gebracht met natuurkunde-docenten door heel Nederland. En nu?
Op dit moment produceer ik veel minder video’s, doordat ik te weinig tijd heb. Ik zou graag meer video’s willen publiceren, meer voor de onderbouw, meer voor bovenbouw havo/vwo. Ik zou video’s willen herzien, omdat ik er nu anders uit zie (minder haar) en omdat ik nu video’s van betere productiekwaliteit kan maken. Daarnaast wil ik video’s maken die zich niet puur op het onderwijs richten, juist meer op het informeel leren, maar hier heb ik écht nog geen tijd voor.
Ik hoop dat ik dit jaar mijn studie master leren & innoveren afrond en dat ik daarna ten minste twee keer per maand een nieuwe video kan maken.

Voor iedereen die nog geen abonnee is, klik hier om up-to-date te blijven:

| Leraar & lerarenopleider natuurkunde | Trainer toetsrevolutie |